Afspraak maken

023 – 525 36 00

Maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur
Vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur.
Tevens voor algemene vragen en advies van de assistente.

Als u nog dezelfde dag wilt komen, belt u dan zo vroeg mogelijk. Voor een optimale planning van de spreekuren vraagt de assistente altijd naar de reden van uw komst. In verband met uw privacy en in verband met de werkzaamheden van de assistente hebben wij voorkeur voor het telefonisch maken van een afspraak.

Spreekuur
Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 11.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur
Vrijdag van 8.30 tot 11.00 uur
Inez Boekhout: maandag en woensdag
Corine Gideonse: dinsdag en donderdag
Op vrijdagochtend werken beide huisartsen

Consult op afspraak
Een consult is alleen mogelijk op afspraak en duurt 10 minuten. Als u meerdere vragen heeft, met meerdere personen komt, een langer gesprek wilt of een kleine chirurgische ingreep moet ondergaan, is meer tijd nodig. Denkt u meer tijd nodig te hebben, overleg dit dan met de assistente.

Houdt u er rekening mee dat alle verwijzingen en onderzoeken buiten de huisartsenpraktijk, zoals bijvoorbeeld röntgen- en labonderzoek, van patiënten boven de 18 jaar onder uw eigen risico vallen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar over de kosten van deze onderzoeken.

Telefonisch consult
Een telefonisch consult is bedoeld voor een korte vraag of om een uitslag op te vragen. U kunt hiervoor ’s morgens vóór 11.30 uur een afspraak maken. De dokter belt u dan ’s middags na 12.30 uur terug. In het algemeen is het moeilijk uw gezondheidstoestand telefonisch te beoordelen. Een afspraak op het spreekuur kan daarom alsnog nodig zijn.

Huisbezoek
Indien u inschat dat wij mogelijk bij u een huisbezoek moeten afleggen omdat u te ziek bent om naar de praktijk te komen, dan belt u bij voorkeur vóór 10.30 uur in verband met de planning van de dag. De dokter bezoekt u meestal tussen 13.00 en 15.00 uur.

Spreekuur assistent
De assistenten doen zelfstandig spreekuur op afspraak. Bij hen kunt u terecht voor diabetescontrole, bloeddrukcontrole, injecties, uitstrijkjes, stikstofbehandeling, oren uitspuiten en wondbehandeling. Er is een assistentspreekuur op:

maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 tot 10.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur
woensdag en vrijdag van 8.00 tot 10.30 uur
De eerste plekjes in het ochtendspreekuur zijn gereserveerd voor patiënten met diabetes die nuchter op het spreekuur moeten komen.

Stoppen met roken programma
Bij één van de assistenten kunt u terecht voor begeleiding bij stoppen met roken. Zij praat met u over stoppen met roken. Heeft u hulp nodig, dan adviseert zij u welke middelen u het beste kunt gebruiken.
Wij hebben voor dit programma een contract met de zorgverzekeraar. Dat betekent dat de begeleiding en de door ons voorgeschreven nicotine vervangende geneesmiddelen door uw verzekering worden vergoed.

Tijdig afzeggen
Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Hiermee gaat voor de huisarts, assistente of praktijkondersteuner onnodig veel tijd verloren. Er is immers op uw komst gerekend! Het kan altijd gebeuren dat u een afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval ten minste 24 uur van tevoren en geef ons door dat u niet kunt komen. Bij niet verschijnen zonder bericht zullen wij u een bedrag in rekening brengen, dat niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Spreekkamer Huisartsenpraktijk Gideonse en Boekhout

 Wij verwijzen u niet achteraf
Het komt helaas met enige regelmaat voor dat patiënten voor niet-spoedeisende zaken uit eigen beweging een afspraak met een specialist in het ziekenhuis maken en achteraf een verwijzing aan ons, huisartsen vragen. Wij zijn dan  niet gemachtigd om alsnog een verwijzing te schrijven. Zouden wij dit wel doen, dan kan er sprake zijn van een strafbaar feit. De huisarts heeft de wettelijke taak om poortwachter te zijn voor zorg in het ziekenhuis. Dat wil zeggen dat de huisarts in overleg met de patiënt alleen naar de specialist verwijst als daarvoor een indicatie is. Zie verder: >> Praktijkinformatie